عايدة الأيوبي: الحجاب أضاف لي تاج من عند ربنا ولم يمنعني من الغناء الراقي

تحدثت الفنانة عايدة الأيوبي عن تجربتها الفنية بعد ارتدائها الحجاب، مؤكدة أنه لم يكن عائقًا أمام استمرارها في تقديم فن راقٍ وإنشاد ديني يحمل رسالة، بل أضاف إلى مشوارها عمقًا روحيًا وشعورًا بالاتزان.

قالت عايدة الأيوبي في تصريحات تلفزيونية: "في الطرق الصوفية، لو الفن له هدف وفيه ارتقاء بالذوق العام فأنتِ تكملي، وصوت المرأة لو بنشد مش حاجة مسيئة، الحجاب مش مقيدني، بالعكس أضاف لي كتير جدًا".

وأضافت: "كنت خدت فترة غربلة في أول جوازي وكان معايا عيال صغيرين، لكن بعد كده رجعت بالإنشاد والحاجات اللي كنت بعملها وبلحن وبألف، ومبقاش عندي الخوف من الميديا، وربنا لبسني تاج من عنده".

وتطرقت عايدة الأيوبي لتجربتها في الإنشاد الديني، موضحة: "رجوعي كان من خلال الإنشاد والتلحين والتأليف، ولما حسّيت إني ممكن أنجرف وراء غرور الشهرة، الحجاب جه في وقته، وده حصل في ألبومي التالت (رفيق عمري)".

واختتمت: "الحجاب مش مجرد شكل، هو حاجة طالعة من القلب، وحسيت إنه التزام حقيقي وجزء من رسالتي الفنية في الإنشاد".